2010 m. spalio 29 d., penktadienis

Morkų pyragas su šokoladiniu glaistu



Mažų atsiradimų papliūpos. Pateisinimai juos priimti.
Baisiai seni žodžiai ir jausmai, skambantys beprotiškai naujai.
Švelniai sentimentali nuotaika.



Pyragui:

150g miltų
60g cukraus
1 a.š kepimo miltelių
1/4 a.š jūros druskos
apie 1,5 - 2 puod. smulkiai tarkuotų morkų (naudojau išspaudas likusias spaudžiant sultis, dėl jų pyrago tekstūra tampa labai vientisa)
60ml. pieno
2 kiaušiniai
60 g tirpinto ir atvėsinto sviesto

Pirmame inde sumaišome miltus, cukrų ,druską ir kepimo miltelius. Kitame- tarkuotas morkas, pieną ,kiaušinius ir sviestą. Miltuose padarome duobutę ir supilame šlapius ingridientus, maišydami viską mediniu šaukštu iki labai vienalytės masės.
Kepame 180 c orkaitėje apie 30-35 min.

Šokoladinis- cinamoninis glaistas :
80g konditerinio šokolado
1-2 a.š cinamono
šaukštas su kaupu grietinės

Puode su verdančiu vandeniu įstatytame dubenėlyje ištirpiname šokoladą su grietine, įmaišome cinamoną.
Atvėsusį pyragą aptepame glaistu. Galime barstyti viršų riešutais, kokosu ir pan.
Aš barsčiau svieste skrudintais avižiniais dribsniais.

Paprastas tas pyragas, bet tikrai labai labai skanus. Neabejotinai. Švelnus ir nesaldus pagrindas dera su kiek aitroku viršumi.
Visi stengėsi jo paragauti, bet ne visiem pavyko...




2 komentarai:

  1. Labai fainai sugalvojai išspaudas panaudot - super idėja. Pati neturiu sulčiaspaudės, bet pasakysiu mieliausio mamai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui dėkui Indre :)
    miela ,kad užsuki.

    AtsakytiPanaikinti