2010 m. liepos 5 d., pirmadienis

Green salad, please. Like J.O.

Tyla gera byla, taip sakoma, bet tik ne čia ir ne taip užsitęsusiai... Like lost... 2 mėnesiai dingusio gyvenimo, nemigos naktys ir vis dar neišpildytas tikslų sąrašas. Jau maniau niekad nebeištarsiu žodelio, bet, atrodo, pavyksta a bit music and magic and smiling world. 
Prisikaupė tiek nuotraukų, kad velniai mane griebtų nebežinau nuo ko pradėt! Lengvam įsivažiavimui paprastumo viršūnė - salotos. Tai paprasta, bet niekada nedrįsčiau pagalvoti, tuo labiau pasakyti, kad prasta. Yra tik viena pagrindinė taisyklė, kurią išmokau iš J.O., o tai 3:1 tai aliejaus(3) ir rūgšties(1) santykis for most awesome and so simple salad. 
Tiesiai iš daržiuko lysvės mano krepšelyje atsidūrė špinatai, gražgarstės [rukola] ir itin susigarbanojusios salotos bei česnakų žiedelis, kaip be jo....


Salotų užpilui reikia:
3v.š. ypač tyro alyvų aliejaus
1v.š. citrinų sulčių
žiupsnelio šviežiai maltų pipirų ir druskos.

Salotoms:
3-4 diiideli salotų lapai
sauja špinatų
2 sklidinos saujos gražgarsčių
česnako žiedas

Visus lapelius švelniai suplėšome, tik šiukštu nepjaustome peiliu, kam rūpi taisyklingos formos!? Čia nėra standartų, nėra į ką lygiuotis, šį kartą NE! 
Užpiliukui viską supilame į mini stiklainiuką ir gerai pakratome, kaip kokie profesionalai barmenai plakantys nepakartojamą kokteilį. Jei turit shaker'į naudokite jį, jokio skirtumo. Svarbiausia skonio gama. 
O štai dar viena idėja, kai tokias salotas norėsite skanauti ne prie pabodusio per žiemą virtuvės stalo, o gamtos pakalnėje. Niekada išsiruošę į gamtą nemaišykite salotų iš karto, NIEKADA, nes tai siaubinga klaida ir skonis taip pat tampa awful! Lapelius susidėkite į vieną indelį, o užpiliuką galite susipilti kad ir stipresnį maišelioką, kuriame jis atlaikys kelionę. Viską reikia maišyti čia ir dabar ir iš karto skanauti, nes kitaip jos praras savo žavesį.

Tada pasidaviau akimirkai, švelniai, trapiai pagundai. Naminės duonelės riekelė ir salotos on top, perfect! too good to be true...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą