2010 m. kovo 3 d., trečiadienis

Pusryčiai su knyga. Kas gali būti geriau už home made yoooghurt...

 O man nereikia nė bėgimo takelio, nes kasdien visur tekina ir niekur nespėju, o taip norėčiau sustabdyt akimirką, nors trumpam, kartu... nubėgt į sodą, prisiskint pilnas saujas trešnių, kurias sapnavau ir parbėgti ir dar pamojuot močiutei, kepančiai nepakartojamą citrininį pyragą, palikt laiškelį seneliui ir grįžti, grįžti į nežinią. Nežinią, kurioje žinau tik atsakymą į klausimą kas pusryčiams? Jogurtas! vienas, su avižiniais pabarstukais, su džiovintais vaisiais, su riešutais, su uogom, su uogiene and so on... Pirmus kartus, kai tik pradėjau darytis namuose jogurtą, ganėtinai didelis išbandymas buvo nuo jo atsitraukti. Kaip ir kas kartą paragavus to kas tikra, supranti kas tik pigi klastotė. Jogurto gamybos gėrio prisiskaičiau pačioj vegetariškiausioj knygoj Harė Krišna "Vegetariniai valgiai" p.S. rekomenduoju!
 

Dahi
2,3 l nenugriebto pieno (10 puod.)
50ml jogurto (1/4 puod.)
Gaminama: 15min.
Rūgsta: 4-8 h.

Gali pasirodyt labai neįtikėtina, bet viskas ką reikia padaryti, tai užvirti pieną, jį atvėsinti ir puodelyje šilto pieno išmaišius jogurtą, jį supilti atgal į puodą. Kaip 2x2 :) Bet yra keletas o bet tačiau: pieno karštumą tikriname mažuoju piršteliu ir kai jau nenusideginę galime išlaikyti jį piene, pilame jogurtą. Taip pat laaabai svarbus dalykas yra tas, jog jogurtas turi būti nejudinamas kol rūgsta ir stovėti šiltoje vietoje. Be to, šaltomis dienomis, kad pienas normaliai rūgtų, prireiks daugiau jogurto. Aš jį rauginu prie misterio radiatoriaus ir apkloju kalnu rankšluostukų, kad jokiais būdais neperšaltu ir nepasigautų slogos :) Elementarus receptas, daugelio išbandytas, aprašytas, komentuotas, bet negalėjau susilaikyti nepridėjus dar keleto liaupsinamųjų žodelių jogurto naudai. Selamat makan!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą