2010 m. kovo 31 d., trečiadienis

Choko Choko Chokoladinis pudingiūkštis

Senose knygose glūdi išmintis. To nepaneigsi, nes po daugybės metų knyga tampa dar vertingesnė. Aš myliu knygas, ypatingai receptų ir ypatingai J.O, visi turime silpnybių ;] tebūnie tai maža vieša paslaptis... Ir pamačiau aš jį vieną saulėtą popietę, ne, ne jaunikaiti ant balto žirgo, o viršelį tokį lengvai apdulkėjusį, vyšninį vyšninį kitaip tariant "bordo", ant kurio didelėmis raidėmis parašyta "Didžioji virėja" hmm... peržvelgiau turinį, keletą receptų, užverčiau ir pagalvojau: kažkokia sovietinių laikų nesąmonė.... padėjau toliau dulkėti...  bet štai sužavėta Beatos ryžiu pudingu pagalvojau na norisi man savo, o ne iš pakelio, kur nei vaizdas nei skonis neprimena tikrojo naminio pudingo, o dar tas avietinis rausvumas rėkte išrėkia į veidą apie gražią išorę ir tuščią vidų. Taigi, susiradau aš šokoladinio pudingo receptą ir iš pradžių visas tas reikalas atrodė toks painus, klampus, bet kai geriau įsiskaičiau supratau, kad iš tiesų ten nėra ką skaityti and action! 

Šokoladinis pudingas: [3 asmenims paskanauti]
2 v.š. sviesto
2 v.š. miltų
250ml pieno
50g. tarkuoto šokolado
50g. cukraus
4 kiaušiniai
vanilės

Pirmiausia tai pastatome virintis pieną su vanile. Tada kol jis užverda, svieste pakepiname miltus, supilame pieną ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Gautą pieno, miltų ir sviesto masę sudedam į dubenį, kartu suberiam ir tarkuotą šokoladą, cukrų bei po vieną įplakame trynius. Tada viską gerai permaišome ir kitam inde išplakame baltymus iki standžios putos. Palengva įmaišome į šokoladinę masę ir dubenį statome ant vandens vonelės ir verdame, verdame, verdame apie 1h mini receptas, aš tai kažkaip neįtikėtinai greitai apsisukau max per 40 min. Yum yum!

I'll be there for you, cuz you're there for me too...

2 komentarai:

  1. o kur tu?jau namie?
    tai ka, gamini?ir lepini kitus?
    ale ir sutampa musu inoriai,maisto prasme,vos ne dienomis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. home sweet home ;) sutampa, sutampa, aš vis dar pamenu tas crunchy salotas su avietėm pas tavo močiutę... yum yum, va tokių dabar norėčiau!!!

    AtsakytiPanaikinti