2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Trapūs, trapūs sausainiukai :)

Rašiau čia pernai... kokia maža linija skiria senus metus ir naujus, vieną šalį nuo kitos, savą aplinką ir svetimą. Prisiskaičius nepakartojamų receptų ir pamąstymų apie gyvenimą, amžinai trunkančią savęs paiešką supratau, kad galvoj balaganas... Panašu į spintą, kuri iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti labai puikiai, kol neatidarai durų...
Kažkada ji buvo su gražiai išdėliotais ir suskirstytais drabužėliais, o dabar ten tik viena didelė krūva, kurioje neįmanoma ką nors rasti. O, bet, tačiau receptas ne apie gyvenimą, apie trapius sausainėlius :) Visokiausių tokių ir kitų šaunių dalykėlių mokausi po truputį, kas rytą mindama kelią ir takelį į Jeruzalę (mikrorajoną aišku;])


Trapi tešla:
141g. sviesto
90g. cukraus pudros
56g. kiaušinių
225g. miltų
1a.š. kepimo miltelių
3-4v.š. raudonųjų apelsinų džemo (jau ši dalis tai yra visiška fantazija)

Taip, ingridientai tokie pat kaip ir tartukam, tik pats paruošimas šiek tiek kitoks. Sviestą išplakite iki purumo su cukraus pudra, galima naudot ir cukrų, bet reiktų gerokai ilgiau paplušėti, o didysis padėjėjas - mikseriukas nenusipelno tokių kančių :] Tada, vis dar plakant,  dalimis supilkite plaktus kiaušinius ir plakite, plakite, plakite kol masė taps puri PURI! Ir va dabar jau sumaišom miltus su kepimo milteliais ir minkome tešlą :] Tik šiukštu neperminkome, nes ji įnoringa, kuo mažiau minkoma ji tampa laimingesnė, o dar labiau apsipatenkina įdėta į šaldytuvą bent 30min. Viskas! leidžiame reikštis fantazijai :] Kočiojam, formuojam, paverčiam tai vaikystės epizodu su smėlinėmis bandelėmis, žinoma šiam procesui dar reikės įvairių dydžių formelių. Kepame 180 C temperatūroje, kol paruduoja ir užkvimpa visa virtuvė, tada namai, o galiausiai ir laiptinė (čia labai greitas procesas). Atvėsintus sausainiukus klijuojame su džemu ir viskas. Kitam kartui jau suplanavau, kad darysiu kakavinius sausainiukus su citrinų džemu iš marks&spencer... Estetinis vaizdas - Nr.1! ;]

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą