Kokių tik minčių nekyla žiūrint į marmelado indelį. Nedidelis, žavingas, su spalvota etikete užklijuotas stiklainiukas išjudina fantaziją, prisiminimų stalčiukus, bet vos tik atsuki dangtelį - gili neviltis. Spalva: oranžinė, kvapas: buvęs prie abrikosų, skonis: cukrus, cukrus cukrus... ir tai yra vadinama abrikosų marmeladu... Apie jį pasakoju neveltui todėl, kad suktinukam reikia labai gero džemo, o mano pirktasis, atrodo, šiam reikalui ne per geriausias, bet viskas susiklostė mano naudai ;]
Reikės:
160g a.r miltų
90g sviesto
60g grietinės
žiupsnelis druskos
marmelado
kiaušinio patepimui
cukraus pudros pabarstymui
Kadangi man liko tešlos, tai pasitariau su savim ir nusprendžiau įdarbinti širdelės formelę kilniam tikslui. Puiki idėja for St. Valentine ;] Ta pati tešla, tas pats vakaras, tik tešlos storis jau bent 5mm. Irr truputis kiaušinio plakinio ant širdelių, kad geriau prikibtų cukrius su cinamonu. Irrr šviežiai maltas cinamonas su cukriumi.
Kadangi šiandien susidūriau su kapota tešla, labai apsidžiaugiau, radusi šį blog'ą! ;)
AtsakytiPanaikintilabai čia viskas patiko!
Fantastika! o man labai džiugu, kad vis dėlto kažkas skaito ir mano įkeltus receptus, pastebėjimus, lyrinius nukrypimus :) Veiksmas vyksta! :)
AtsakytiPanaikinti