2010 m. sausio 12 d., antradienis

Kokosiniai sausainėliai

Kas kartą atsivertus vis naują žurnalo "Virtuvė" numerį negaliu susilaikyti pagundai sudalyvauti konkurse. Na jei ne dėl to, kad laimėsiu, bet dėl to, kad receptas bus įvertintas ir publikuotas. Man tai didžiausias prizas :]
Ir šiaip laaaabai mėgstu kokosą, kokosinius gaminius, patį jo skleidžiamą aromatą... Parduotuvėje visada nosies galiuką išjudina saldžiai malonus kvapas. Internete prisižiūrėjau visokių variacijų ir nusprendžiau pagaminti mažų pūkuotų kamuoliukų, "Rafaelo iš Ferrero" antrininkų :]] Prie jų atsiradimo prisidėjo visa virtinė žmonių, kas nupirko kokoso drožles, kas morališkai palaikė, o kas stebėjo visą procesą ir dar stengėsi su fotografijos elementais, reziumė gavosi štai kas :]


Ingridientai:
puse indelio kondensuoto pieno
200g.  kokoso drožlių
žiupsnelis vanilinio cukraus
apie 20 migdolų

Na ir ką sumaišiau kokosus su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi, formavau rankytėmis rutuliukus ir viduryje įdėjau po migdolą kiekvienam, kad nė vienas neliktų nuskriaustas. Kepiau 180 C labai trumpai, kol jie vos vos parudo ir apdovanojau balto šokolado glaistu ir pabarstukais :]


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą