2009 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

Taškuotasis Dikas

Pavadinimas nė kiek nekvepia lietuviškai, o dar tas Dikas primena šunį labiau nei lengvą senovišką D.B. pyragą. Tai dar vienas šedevras iš serijos "darant copy/paste" ir, žinoma, nuo genialaus kulinaro Jamie Oliver. Aš nežinau kodėl mane taip traukia jo laidos, knygos, receptai, paprasčiausi patarimai. Kaip 2x2 išmokau, kad reikia citriną gerai paspaudus su delnu pakočiot, tada ji daug lengviau išsispaudžia :) toks čia ir atradimas, kiti jau pusamžį tuo naudojas, bet man gera... aš savo kulinarinę svajonę lipdau po truputį, iš lėto ir pagreičio nenoriu. Per daug didelį malonumą teikia tyrinėjimo džiaugsmas :)
Deja, to negaliu pasakyt apie mamos išraišką, kai pasakiau, kad šį taškuotąjį padarėlį reikia virti 3h... :) taip taip, čia ne koks greitpyragis, kad pusvalandukas ir vsio :) Bet ką jau padarysi, neišvarė manęs iš virtuvės, kantriai užleido viryklę :) Viskas ką galiu pasakyt, kad mane sužavėjo kvapai sklindantys nuo senoviško anglų deserto. Imbieras, apelsinas ir muskatas labai geras derinukas [My number One]

Ingridientai:
120g. miltų
120g. džiūvėsėlių
120g. sviesto
120g. balto cukraus
120g. džiovintų abrikosų
240g. razinų (smulkių, besėklių raisin sultana)
1 kiaušinio
140 ml. pieno
apelsino žievelė
truputis druskos
2 v.š. šviežio tarkuoto imbiero
1a.š. šviežio tarkuoto muskato riešuto
3-4 v.š. auksinio sirupo [galima keisti medumi]

Atsiraitojam rankoves ir į darbą! Sudedame miltus, džiūvėsėlius, tarkuotą sviestą (kad lengviau maišytųsi), cukrų, razinas. Susmulkinam abrikosus, sudedam juos, tada įmušame vieną kiaušinį, įtarkuojam muskatą, imbierą, apelsino žievelę. Įpilame pieną, užberiame žiupsnelį druskos ir gerai sumaišom. Paruošiam kitą indą, ištepame jį trupučiu sviesto ir sudedame išmaišytą mišinuką. Tada indą sandariai aptraukiame folija ir dedam į puspilnį puodą su verdančiu vandeniu. Ant puodo su vandeniu taip pat uždedam foliją ir ką gi verdam, verdam, verdam 3 valandėles be išimčių. Išėmus taškuotąją gėrybę leidžiam jam garuot garuot garuot, kad net kaimynai subėgtų vedini kvapo :) Ir paskutinis žingsnelis yra ant viršaus taškuotosios gėrybės užpilti auksinį sirupą. Negailėti! Patiekiant taip pat puikiausiai tinka britiškas kremas "custard". Jo receptuką rasite čia, tik nereikia šokolado, o jei norisi tai reikia :)
Maniškis buvo keptas per 2 kartus, todėl mažesnis, šiaip turi gautis big big big one :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą