Kartais taip būna, kad kažko labai labai labai nori, ilgai lauki, tikiesi, bet negauni. Gauni dar geriau... Jau ko ko, bet pasisekimo vilties pas mane aruodai :) neišsemiami... Taip atsitiko ir su šiuo šerbetu. Jis paprastas, gelsvas visiškai nesigėdijantis sutvėrimas. Pamačiau jį vieną nuostabiai karštą dieną in do "Oliver's twist". Prieš jį tiesiog neįmanoma atsilaikyti :) Trapi šalta akimirka. Nuklystant į vasaros laikus, tai Šventojoje apturėjome daug diskusijų ar būna lašinukų skonio ledų? xixixi... filosofuoti geba kiekvienas! O dar naktiniai piknikai prie jūros... ech... geriau grįžtam prie šerbeto temos.
Ingridientai:
2 stikl. cukraus su kaupu
1 stikl. vandens
5-6 žaliųjų citrinų žievelės ir sulčių
saujelė bazilikų
Taip... verdame sirupėlį iš vandens ir cukraus, į jį sudedame nutarkuotas, geriausia šviežių, šviežių, pačių šviežiausių kokias tik įmanoma rast, pažaliavusių citrinų žieveles. Pavirinam truputį ir supilam išspaustas sultis. Būtinai paragaujam, kad išlygintume saldumo ir rūgštelės santykį, jei trūksta rūgštumo dar įpilame žaliausių citrinų sulčių. Kai jau skonis tenkina, sudedame sutrintus į košelę bazilikus, truputėlį paverdame minutę kitą ir tada visą magišką gėrį iš puodo nukošiame per sietelį, atvėsiname ir dedam į šaldiklį. Po 45 min. išplakam, vėl dedam į šaldiklį, palaikom dar 45 minutėles ir paskutinį kartą gerai paplakam, kad turėtume šerbetą, o ne ledkalnį! :) vasara + ledai = meilė gyvenimui :) šita matematika paprasta, nes logaritmai man buvo sunkoka misija...:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą