2010 m. rugsėjo 26 d., sekmadienis
MOLIŪGINIAI BLYNELIAI. PREPARED FOR SHEARING
Dalintis yra gera.
Tai tiesa, žinoma nuo seno. Dažnai prisimenama, ne visada išpildoma.
Gyvenimiška situacija susiklosto, kada dalintis tiesiog ... nepavyksta.
Kalbant linksmiau ir ne taip nostalgiškai bei liūdnai, šią nuostabią , saulėtą sekmadienio popietę, stebuklingai atsiranda tie žmogučiai su kuriais norisi ir dalijamasi visada.
Nuo vėlyvo pavasario sau prisižadėjau sekmadienio pusryčiams gaminti blynukus.
Kaskart vis kitokius. Kad būtų įdomiau. Turiu pasakyti, kad mano pažadai pildosi kuo puikiausiai ir tuo džiaugiuosi. Mažyčiai ritualai pripildo nuobodžias dienas laukimo, smalsumo ,net ir sunkiausiom bei beviltiškiausiai atrodančiom akimirkom suteikia power'io kabintis ir visaip kitaip ropštis į gyvenimą ir per jį.
Blyneliai žmogučiams, kurie dalinasi :
1 puodelio moliūgų tyrės { aš pjaustytus moliūgus paviriau mikrobangėj ir sutryniau trintuvu )
1 kiaušinio
puodelio natūralaus jogurto
1 1/2 puodelio speltos miltų (be abejonės, kuo puikiausiai tinka ir paprasti miltai )
1,5 v.š cukraus
1/2 a.š kepimo miltelių
1/4 a.š sodos
1/4 a.š druskos
žiupsnelio malto imbiero
gero žiupsnio cinamono
Kiaušinį išplakame su jogurtu. Sudedame moliūgų tyrę, gerai išmaišome.
Dedame miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius.
Viską gerai sumaišome. Gali reikti papildomai įdėti miltų, jei tešla gaunasi per skysta, tačiau ji neturi gautis per tiršta, tokia sakyčiau labiau nulinkusi į skystumo pusę ;)
Keptuvę patepti aliejumi ir kepti po vieną nemažą blynuką, kiekvienai pusei po 2min., kol gausime smagiai parusvėjusius blynelius, kaip auksas.
Patiekti su medumi, klevų sirupu, cinamoniniu sviestu.
Gavosi minkštučiai, su lengvu imbieriniu ir cinamoniniu skoniu, šiek tiek jautėsi ir salstelėjęs moliūgas.
Adaptuotas iš www.raspberricupcakes.com
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą