Taip yra, dažniau nei dažnai būna ir niekur nerašyta... kai gamini iš to, ką turi šaldytuve, gimsta skaniausios kulinarinės fantazijos. Taip šį kartą atsitiko ir su šiais žaviais spangiais :] Ne kartą kepiau panašius sausainius ir kas kartą man jie gaudavosi vis kitokie, kitokie gavosi ir šį kartą, bet giliai nustebino, pamalonino ir dabar kai jau vėl pribręs reikalas tokiam darbeliui ir turėsiu viską ką dėjau, būtinai darysiu toookius...
Prisimenu pirmuosius savo laimėjimus ir nesėkmes, tai lyg buvo seniai lyg ir ne... kasdien semiu žinias saujom, godžiais kąsniais ryju kitų patirtį, mokausi, tai viso gyvenimo mokykla. O kartais būna taaaip pikta, pikta, kad vienu metu nors persiplėšk turiu daryti ką reikia, o ne tai ką noriu... norai dideli ir užmojai siekia dausas... ir tik truputis saldumo gražina į žemę.
Reikės:
3 kiaušinių
2/3 stiklinės rudojo cukraus
žiupsnelis vanilinio cukraus
2v.š. riešutų sviesto
pakelio džiovintų spanguolių
100g. lazdynų riešutų
1a.š. kepimo miltelių
4v.š. a.r. miltų
3v.š. avižinių miltų
3v.š. kvietinių rupių miltų
Griebiame poną mikserį ir plakame kiaušinius kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Truputį paplakus įdedame riešutų sviestą [gali būti ir crunchy, aš naudojau paprastą Marks&Spencer] ir dar paplakame, trumpai. Toliau sumaišome miltus su kepimo milteliais ir suberiame [miltų gali reikėti ir daugiau, bet man atrodo, kad tiek dėjau, čia jau tiesiog eigoje matysis ar reikia dar ar ne]. Tada dar, kad jiems nebūtų liūdna įberiame spanguoles, gerai išmaišome šaukštu ir dedame į konditerinį maišelį. Masė turi gautis tiršta, bet ne per daug, nes sausainėliai turi šiek tiek pakeist kontūrus. Ir štai į kiekvieną tešliuką per vidurį įdedame po riešutą ir kepame 180C temperatūroje, kol šiek tiek paruduoja. Tik šiukštu nesudeginkit! Iš viso šio kiekio gaunasi 2 skardutės sausainių, tikrai vertų dėmesio ir nuodėmės, nes man jie anksčiau būdavo labai saldūs, bet štai spanguolių dėka ragavimas virsta skonių harmonija ;]
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą