2010 m. sausio 1 d., penktadienis

Geležies! kai nesinori graužti šaukšto.....

Kaskart grįžus namo mama intensyviai perša papildus ir vitaminus... Cal/Mg/Zn buteliukas bado akis, bet aš jo neliečiu! Nemėgstu chemijos, visa tai galima gaut ir iš gamtos. Todėl labai apsidžiaugiau pas Oliverį atradus tokį burokėlių receptą, kuris tenkina ne tik mane, bet ir aplinkinius. Man jie tinka prie visko ir prie nieko. Skanūs tiek vieni, tiek su trupučiu fetos, tiek prie žuvies, tiek prie pastos, nors originaliam recepte pateikiami su jautiena.

Reikės:
burokėlių (geriausia maži maži, bet tokių neturint tinka ir kiti)
gerą žiupsnį šviežiai maltos druskos ir pipirų
žiupsnelį rozmarinų (reikėtų žalių, bet tinka ir džiovinti)
raudono vyno acto
šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus

Burokėlius supjaustyti kubeliais, sudėti ant folijos, užberti šviežiai maltų pipirų, druskos, rozmarinų tada apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir užpilti actu. Folijos kraštelius kruopščiai užlankstyti, kad joks gėris neišbėgtų. Kepti 30-40 min. 180 C temperatūroje. Iškepus mėgautis kvapu, vaizdu ir skoniu!!!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą