2010 m. sausio 24 d., sekmadienis

Beprotiškai fantastiškas morkų pyragas

Kai tėtis nupirko sulčiaspaudę, namuose prasidėjo vitaminų bombos :]]] morkos su obuoliais, natūralios morkos, morkos su apelsinais, morkos su salierais (deja patiko tik man) ir t.t... Morkų tarkių daugėjo, daugėjo, dar daugėjo ir štai šio puikaus aparato dėka gimė morkainis :] Aišku už receptą labai ačiū škadnikei ;]


Ir štai ko gi mums reikės:
2,5 stiklinės miltų
2 stiklinių cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1a.š. cinamono
0,5a.š. druskos
0,5 stiklinės aliejaus
2,5 stiklinės morkų
4 kiaušiniai
žiupsnelis vanilinio cukraus

Cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir druską labai gerai išplakame mūsų didžiausiu padėjėju mikseriuku. Kepimo miltelius sumaišome su miltais. Morkų tarkius maišome su išplaktais kiaušiniais, sudedame cinamoną, supilame aliejų, gerai permaišome ir dalimis beriame miltus. Viską viską sumaišę gauname potirštę masę, kurią tuojau pat pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 C temperatūroje. Organolektiškai t.y pasikliaudami savo juslėmis, o tada ir mediniu pagaliuku, nustatome kada morkvainis jau pasiruošęs dienos šviesai. Vuolia!!!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą