2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Blynai su mėlynėmis ir alyvuogių aliejumi. Perfectly perfect


Jaukūs vakarai, nenuspėjamas lengvumo jausmas...
Supranti, kad savo nuotaikas ir jausmus galima keisti tą pačią akimirką, kad nuo nosies suraukimo tą pačią minutę galima pereiti prie plataus šypsnio ir švelnaus apkabinimo.
Ir ne tik suprasti, bet ir padaryti, ir tai nieko nekainuoja, nebent sunkias pastangas įveikti savo piktus vidinius grinčus.

Dalykai, kurie atrodo visai nepasiekiami, žmonės , apie kuriuos galvoji, kad esi jų nevertas, tampa pasiekiami ir verti tavęs, kai susitaikai su savo esybe, savo dabarties vaidmenimi, savimi.

Suteik man ramybę,
Priimti tai, ko negaliu pakeisti,
Ir drąsos pakeisti tai, ką galiu,
Ir išminties suprasti skirtingumui.

Šiandiena man gali pasiūlyti ir malonumą, ir skausmą. Reikia patirti abu, kad sulaukčiau rytojaus.
Ir šiandien galiu pasirinkti- kepti mylimiems žmonėms blynus jausdama ramybę ir meilę širdyje.




Dideli blynai su mėlynėmis ir alyvuogių aliejumi~

3 p. baltų kvietinių miltų
4 v.š cukraus
2, 5 a.š kepimo miltelių
0,5 a.š sodos
0,5 a.š druskos
2 maži kiaušiniai
1, 5 p. pieno
3/4 p. pasukų arba nat. jogurto
1/3 p. alyvuogių aliejaus
1/2 p. šaldytų mėlynių

Sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską. Įmušame kiaušinius, pilame pieną, jogurtą ir alyvuogių aliejų. Gerai išmaišome, tik nepermaišome, kad iškepti blynai būtų minkšti ir purūs. Pabaigoje įmaišome mėlynes. Gerai įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumi, dedame tris šaukštus tešlos ir kepame kol dailiai apskrus. Taip pat ir kitą pusę. Kol kepame kitus, iškeptuosius laikome labai sandariame puode, kad nesušaltų.
Barstome cukraus pudra, tiekiame su švelniu jogurtu, su šlakeliu medaus plakta grietinėle, klevų sirupu, ir klegėdami keliaujame prie didelio stalo. Skanaus!
Tokie rytai kelia imunitetą. Tikrai tikrai.



Blynus net nedvejodami gaminkite, jie purūs minkšti, vos vos jaučiamas saldus alyvų aliejaus prieskonis, nė vieno nepalieka abejingų!





2 komentarai:

  1. Atrodo labai gundančiai. Manau skonis labai priklauso ir nuo alyvuogių aliejaus rūšies. Aš namie turiu tokį visai silpną, tai jo skonis toks pat kaip ir saulėgrąžų, spėju nesijaustu skirtumo, o su stipresniu visai kita būtų... Reiks išbandyti

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, visiškai sutinku ,kad svarbu aliejaus rūšis. geriausiai jaučiasi pirmo spaudimo, aukčiausios rūšies alyvuogių aliejus, spaustas tiesiai iš alyvuogių, ne iš išspaudų.
    išbandyk ir pranešk ar patiko :)

    AtsakytiPanaikinti