2010 m. gruodžio 3 d., penktadienis

Ugnės sviestiniai sausainiai. iš širdies


Tikrasis švenčių stebuklas tai ne dovanos, besaikis pirkimas, bet nuoširdūs pašnekesiai su šeima, dalijimasis, sausainių kepimas geriems žmonėms, rankų darbo dovanos...
Tai sustojimas ir susimąstymas, perkainavimas savo vertybių, ir gerumo įrodymas darbais, o ne žodžiais.
Tai švelnus žandų kutenimas gausiai krintant snaigėms, kai brendi tamsia gatve, nieko nematydama nuo sniego gausos, užsidėjusi kailinę kepurę ir savo vilnonį paltą susijuosusi diržu atrodai kaip caraitė, tačiau veidą nušviečia šypsena nuo ausies iki ausies...


Sviestiniai sausainiai~

120g sviesto
100g cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
50g grietinės
žiupsnelis druskos
350g miltų
miltų ir smulkaus cukraus pabarstymui

Sviestą sumaišyti su cukraus pudra, po vieną įmušti trynius. Išmaišyti. Sudėti grietinę, sumaišytą su druska. Suberti miltus ir labai greitai užminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldiklį 15 min. Po to išimti, iškočioti tšlą 0,5 cm storio lakštais. Pabarstyti paviršių cukrumi, lengvai jį prispausti ir supjaustyti tešlą norimomis formelėmis. Kepti 200 C orkaitėje 12- 15 min. Atvėsinti. Paprasta ir gardu!

2 komentarai:

  1. O čia gal tokie kaip prancūziški gaunasi??

    AtsakytiPanaikinti
  2. turi omeny smėlinės tešlos pate sable? ne, jiems reikalingas dvigubai didesnis kiekis sviesto, čia paprasti sviestiniai sausainiai, ko gero lietuviški :)

    AtsakytiPanaikinti