2010 m. lapkričio 9 d., antradienis

Humusas su burokėliais



Net nesmagu sakyti, kaip seniai norėjau pagaminti tikrą humusą.
Nėra sezamų pastos, neužtenka avinžirnių...
Taip vis sakydavau ir taip vis nusikeldavo manojo humuso gaminimo dienos.
Kol vieną dieną kažkokiame blog'e pamačiau humusą su burokėlias ir pasakiau: dabar arba niekada.
Stipriai pakeitusi ir beveik išradusi savo humuso receptą, pristatau nuostabų išradimą- atradimą.

Humusas su burokėliais ir žemės riešutų sviestu:

1 vidutinio dydžio virto burokėlio
2 puodelių virtų avinžirnių
2 a.š nesaldinto žemės riešutų sviesto
1,5 v.š sezamų aliejaus
1 česnako skiltelės
druskos pagal skonį (man 1 a.š buvo idealu)

Viską sutrinti blenderiu ir patiekti pabarsčius stambiai grūstais juodaisiais pipirais užsidėjus natūralaus jogurto ar be jo.
Valgiau su namine duona, įdaryta alyvuogėmis.
Dar skanu su įvairių daržovių skiltelėmis.

Užskaitau aukščiausiu įvertinimu. Mmmm...buvo girdėti.
Gaminamas dar ne vieną sykį bus tikrai.
Dar tikiuosi , jog falafeliai susigalvos būti pagaminami spontaniškai ir greitai.
Jau girdžiu, kad yra svarstomi.

Norisi pasidalinti dainomis, kurios mane tam tikra prasme pažadino iš šių baisių dienų tamsumo.
Ir sugražino tikėjimą ir laukimą.
Ši ( atsisėsti ir klausyti)
Ši ( šokti. aukštai ir smarkiai)

Ramybės ir gero laiko,

Živilė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą