2010 m. rugpjūčio 25 d., trečiadienis

Šaukštas dangaus... Panna Cotta

Vakar netikėtai susimąsčiau kiek jau čia laiko mano-mūsų blog'ui ir pasirodo, kad šiek tiek pražiopsojau metines. Shame on me! O bet tačiau turiu dar ganėtinai nemenką krūvelę išbandytų receptų ir jų nuotraukėlių, tai galiu džiaugtis paskutinėmis laisvomis dienomis, kurias leidžiu čia, po truputėlį tobulėdama. Juk tobulumui ribų nėra. Kaip ir italai neturi ribų gamindami, besisukiodami savo virtuvėse, kuriose visada gausu alyvų aliejaus ech... ir receptų, perimtų ir pro pro prosenelių, iš kartos į kartą, iš rankų į rankas, šeimos, giminės tradicijos keliaujančios šimtmečiais. Aš galiu džiaugtis tik duonele ir pagaliau atrastu močiutės vokišku polverkuchen [keksu], kurio gaminimo technikos vis dar neįvaldžiau, but one day...
Šiandien dalinuosi gabalėliu italijos, stiklinaite panna cottos, tokios švelnios, subtilios ir šiek tiek pagardintos uogų popuri.


Šaldytuve ieškome:
400ml. grietinėlės
850ml. pieno
25g. želatinos
1 vanilės ankšties
5-6 v.š. cukraus

Paruošimas yra visiškai paprastas. Supilam į puodą grietinėlę ir pieną, sudedam cukrų, perpjautą vanilės ankštį ir viriname. Išbrinkiname želatiną, sudedame į puodą ir maišome, kol želatina ištirpsta, dar šiek tiek pavirinam, bet kartu su želatina nereikia visiškai užvirti. Galiausiai pilame į stiklines, palaukiame, kol atauš ir dedame į šaldytuvą. Patiekiant uždedam turimų uogų ir skanaujame. Vasaros laikotarpiu, tai ne desertas, o rojaus gabalėlis, kai po ranka šitokios galybės uogų ir kitokių skanėstų, kai saulės spinduliais mums tiesiai keliauja vitaminas D...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą