2010 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Round and round we go, our roads went separated... sluoksniuotoji...

Žiūrinėdama savo food photo užklydau į profesinės laikus... (didelis atodūsis)... O bet tačiau yra vienas labai geras dalykas, kai gaminom sluoksniuotą tešlą aš įdėmiai viską fiksavau sau, Tau ir visiem... Namie jos pasidaryti nesu bandžiusi, nes reikia laaabai ilgai medituoti, daug vietos ir ledinių nervų. Galbūt, one day, kai būsiu pakylėta gyvenimo, juk šiai tešlai reikia daug dėmesio, ne veltui prancūzai su ja meiliai kalbasi :)  J'aime la France...
Truputį žinių apie sluoksniuotą tešlą. Tešlai paruošti reikia: miltų, skysčio, druskos, kiaušinių, maistinės rūgšties. Maistinė rūgštis ir druska tešlai duoda elastingumą, ji tampa lankstesnė. Gaminiai kepami 230-250 C, nes kepant žemesnėje temperatūroje riebalai išbėga ir gaminys tampa sausas, sluoksniai nubyra vienas nuo kito.
Step 1 Į indą dedami miltai, skystis, druska, rūgštis, kiaušiniai ir užmaišoma tešla, kol gaunasi vientisa masė. Paruošta tešla paliekama 30 min. pailsėti. 

Step 2 Tešla iškočiojama stačiakampio formos maždaug 1cm storio, nuvalomas per didelis kiekis miltų ir į tešlos vidurį dedamas margarinas, kurio storis ir temperatūra tokie patys kaip ir tešlos (patikimi šaltiniai sako, kad tokiam reikalui tinkamas "Eve"margarinas) ir užklojamas laisvais tešlos kraštais. Tešla paliekama pailsėti.

Step 3 Pailsėjus tešla iškočiojama ir vėl lankstoma trigubai arba keturgubai. Ir visas šis malonumas 4-5 kartus.
 

 Obuolių pyragas
Tešlai:
290g. miltų
150g. margarino
43g. kiaušinių
2g. druskos
2g. rūgšties
85g. vandens
Įdarui:
230g. obuolių
80g. cukraus
4g. cinamono
truputį vandens obuolienei

Paruošta sluoksniuota tešla iškočiojama apie 8mm. stačiakampio formos, perpjaunama per pusę ir pusgaminiai iškepami. Iš obuolių verdama obuolienė [negaliu neįsiterpti, o jūs ar žinote kas yra obuolienė? na gerai pagalvokit, čia labai paprastas klausimas, jokios matematikos :) pasiduodat? taigi obuolio žmona!], kuri atvėsinta dedama ant vieno iškepto pusgaminio ir išlyginama. Ant viršaus dedamas antras iškeptas pusgaminis, lengvai prispaudžiama ir pabarstoma cukraus pudra. O štai taip atrodo vienas iškepęs pusgaminis ir pyragas :] kad ir kaip ten bebūtų man skaniausi yra sluoksniuotos tešlos rageliai, kai vynioji vieną sluoksnį po kito ir gali netgi valandą valgyti tokią bandelę, lėtai pasimėgaujant...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą