Tada lagaminai knygų, maudžiančios pėdos ir ramūs atsisveikinimai...
Buvo ir kavos su pyragais. Imdavame savo užrašines ir kurdavome sąrašus, kur galime rasti geriausią kavą mieste. Ne visas (toli gražu) spėjome aplankyti ir paragauti. Viena skaniausių, vis dėlto, ant TŲ laiptų, prie didingiausios bibliotekos, vėjuotą pavasario popietę, kartais šnekant net per daug atvirai (bet aš tau jau sakiau, ar ne?).
Ir dar buvo tie brown'iai kartu su morkpyragiu. Kone kasnakt. Po visko, kepami jau pačių pasimėgavimui. Labai paprastas, bet sodrus ir turtingas.
Brownpyragis ar šokoladainis:
200g kambario temperatūros sviesto
300g šokolado 70% kakavos
5 kiaušinių
3/4 puod. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
1 puod cukraus
2 a.š. vanilės
Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą kartu su sviestu ir palikti atvėsti.
Didesniame dubenyje gerai suplakti kiaušinius su cukrumi ir vanile. Atskirai sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
Atvėsintą šokoladą suplti į kiaušinių masę, švelniai įmaišyti miltų mišinį.
Kepti apie 25min 175C temperatūros orkaitėje.
( Labai gardu prieš kepant įbarstyti balto šokolado gabalėlių, nes valgant kur ne kur rasti aptirpusį gabalėlį, dar ir koks malonumas).
Nuostabūs.
AtsakytiPanaikintiIr nuotraukos irgi :)