2010 m. gruodžio 27 d., pirmadienis

Angliškas Kalėdinis pudingas



Gražios buvo Kalėdos. Ir stebuklingos ir linksmos. Noriu padėkoti daugybei žmonių už nuostabias akimirkas. Ir už buvimą šalia ir per atstumą.
Dabar už viską labiausiai noriu miego...

Taigi ilgai išlauktas pudingas. Patikęs įvairaus amžiaus, pažiūrų, lyčių žmonėms. Drąsus, turtingo skonio, neapsunkinantis ir sušildantis. Toks jau tas pudingas. Stiprus pliusas šiam gaminiui nuo visų.




Angliškas kalėdinis pudingas~

gabalėlis minkšto sviesto
100g savaime kylančių miltų
150g baltos duonos džiūvėsėlių
žiupsnis druskos
1/2 tarkuoto muskato riešuto
1 a.š prieskonių mišinio
didelis žiupsnis cinamono
150g natūralaus margarino ( sutarkuoto)
200g rudojo cukraus
100g džiovintų vyšnių
100g sultana razinų
200g didelių tamsių razinų
100g apelsinų žievelių, smulkiai pjaustytų ir cukruotų
1 v.š migdolų riekelių
1 mažas obuolys, tarkuotas
1 maža morka, tarkuota
žievelė ir sultys iš vieno didelio apelsino
200ml stipraus porterio alaus
3 dideli kiaušiniai
1 v.š medaus

Sviestu ištepti 1,2 l. pudingo ar kekso formą ( geriau, kad būtų skylės vidury formos). Pasverti visus sausus produktus ir sudėti į didelį dubenį. Įtarkuoti obuolį, morką ir įtarkuoti žievelę. Gerai sumaišyti.
Į kitą nemažą indą pilti porterį, įmušti kiaušinius, ir gerai išplakti. Tada įspausti apelsino sultis ir sudėti medų. Sumaišyti.
Šlapius produktus dėti į sausų produktų dubenį, gerai maišant su dideliu mediniu šaukštu.
Sudėti masę į formą ir gerai ją supakuoti: užkloti dvigubu sluoksniu kepimo popieriaus, gerai jį įspausti į vidurį formos, tada uždengti folija ir gerai pritvirtinti šonus su stipriu siūlu. Dėti į garų puodą, arba į didelį puodą su verdančiu vandeniu( kad apsemtų formą iki vidurio), ir virti garuose nuo 4 iki 6 val.
Reikia stebėti ir vis nupilti vandenį nuo formos viršaus, nes jis susikaupia nuo garų.
Kai pudingas paruoštas, nuimti foliją ir popierių , leisti visiškai atvėsti ir sandariai suvynioti į naują popierių.
Laikyti šaltai ir tamsiai mėnesį.

* patiekiau su brendžio sviestu.
50 g minkšto sviesto sumaišiau su tokiu pačiu kiekiu cukraus pudros ir 4 šaukštais brendžio.
Skanu tiek su sviestu tiek be jo.


adaptuota iš Jamie Oliver magazine popierinio varianto.

6 komentarai:

  1. Na tikrai nemažai čia darbo. Mane tai labiau vilioja jo desertas iš pudingo likučių, ledų ir spanguolių padažo. Bet kad nei vieno paminėto per Kalėdas nebuvo :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, žinok nėra jau taip daug kaip atrodo. aš buvau labiau įsibaiminus, bet pasirodo vienas juokas ;)tik kad verda netrumpai.
    va va, aš irgi norėjau tą desertą pasidaryti, bet nebeliko pudingo, greitai suėjo, kada tiek žmonių :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Zivile, ar 4 val. ir virei? kiek ziurejau laidu per tv kur vire pudinga tai pakakdavo ir 2 val...

    atrodo nuostabiai! o man pudingas skaniausiais su grietinele - niam niam :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neringa, skaičiau, kad verdama ir 6 ir 8 valandas :) aš neturėjau didelės formos, tai išskirsčiau masę į tris mažesnes ir viriau apie 3,5h. manau, kad 2h būtų neužtekę.

    dėkui labai, jis tikrai buvo ypatingas. va, tik gaila, kad kartą per metus tik daromas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Noriu, kad už mėnesio būtų Kalėdos...nes labai labai vilioja šis skanėstas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi, Simona, gėri tu :))
    žinok, tu gali tai padaryti, na žinai, Kalėdas...

    AtsakytiPanaikinti