2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis

Minkšti imbieriniai sausainiai.veganiškai


Sušildantys saldūs sausainiai, jaukiam vakarui su mėgstamu serialu, stikline šalto pieno ar puodeliu karštos arbatos.

Minkšti imbieriniai sausainiai~

2 puod. miltų
1/2 puod.cukraus
1 1/2 a.š malto imbiero
1 v.š tarkuoto šviežio imbiero
1/4 puod vandens
1/4- 1/2 puod. apelsininio sirupo arba tirpinto medaus arba melasos
1/3 puod. aliejaus
3/4 a.š druskos
1/2 a.š cinamono
1 a.š vanilino
1/2 a.š sodos
2 a.š kepimo miltelių

Miltai sumaišomi su cukrumi, soda, kepimo milteliais, maltu imbieru, druska ir cinamonu.Kitame inde sumaišome aliejų, apelsininį sirupą ( medų, melasą), vanilę, tarkuotą imbierą ir vandenį.
Į sausą masę sudedame šlapią ir gerai sumaišome. Jeigu norite gražios formos sausainių, galite pašaldyti tešlą 1/2 h, tada iškočioti ir išspaudyti su sausainių formelėmis. Arba tiesiog suformuoti rutuliukus, juos apvolioti rudajame cukruje ir įdėjus į skardą kepti 190 C orkaitėje apie 8-10 min.
Tegu būna dar minkšti, ištraukus ir palikus 15 min. sausainių kraščiukai pakietės, o vidurys išliks smagiai minkštas.



Skanaus!

3 komentarai:

  1. Aš myliu tokius skanėstus tuščio šaldytuvo dienomis, kai nei kiaušinių, nei sviesto, nei grietinės neturi, o į parduotuvę eiti arba šalta arba tingisi, bet jau taip norisi kažko saldaus, kad galvoji kaip čia kažką išsikepus iš miltų ir aliejaus :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. pssst...pašnibždėsiu, tik niekam nesakyk, man dar daugiau patinka tokie veganiški skanumynai.
    na, neįskaičius tokių, kurių receptūros šiukštu negalima keisti,o palikti tokią, kokia yra.

    AtsakytiPanaikinti