2010 m. rugpjūčio 30 d., pirmadienis

Obuoliai skarelėse. Kapotos tešlos tęsinys.

Kapota tešla... viena iš legviausiai padaromų ir visada visada išeina. Net ir tais atvejais, kai lauki ypatingų svečių ir labai stengiesi ir ima štai kas nors ir nesigauna, bet jai tai negalioja! Man dar ji patinka ir dėl to, kad yra universali, tiek konditerijoje, tiek kulinarijoje jos pilna. Juk visi žinome kokie skanūs kibinai :] Nors vis dėlto skaniausi kibinai esti Trakuose, kur taip pat sėkmingai gyvuoja šokolado namai ir tiekia mums pačius skaniausius LT gaminamus saldainius, o dar tas karštas šokoladas... yam...
Bet kadangi dabar jau kaip ir ruduo negailestingai grumiasi su vasara ir visiem aišku, kas įgauna pranašumą, tai griebkime sode nukritusius obuolius ir kepkime, kepkime ir dar kartą kepkime! Šį sezoną jau kepiau savo patį skaniausią obuolių pyragą, kepiau varške įdarytus obuolius ir šiuos sausainius su obuoliukų skiltelėmis.


Mums reikės:
Tešlai:
230g. miltų
110g. sviesto
2g. druskos
40g. kiaušinių
70g. grietinės
10g. cukraus pudros pabarstyti
Įdarui:
70g. cukraus
150g. obuolių
2g. cinamono 

Tešlą pasigaminame labai paprastai, šį kartą taip, kaip liepia vadovėliai. Miltus kapojame su sviestu ir druska, kol pasidaro mažos, birios riebalų kruopelytės, aplipusios miltais. Vėliau sudedame kiaušinius ir grietinę ir užmaišome tešlą, kol ji pasidaro vienalytė ir dedame į šaldytuvą nuo 30min. iki 2h. Kol tešla vėsta, susipjaustome obuolius skiltelėmis. Nėra jokio skirtumo kokie obuoliai, žinoma, tik vienas punktas lietuviški ir tiesiai iš sodo geriausia!  Cukrų su cinamonu sumaišome atskirai.
Imame tešlą, iškočiojame ją 5mm storiu ir supjautome kvadratėlio formos sausainiais [6x6], į vidų dedame obuolių skilteles, ant viršaus pabarstome cukrum ir cinamonu ir sulanktome į vokelio formą. Na ir štai kepame 210-220 C temperatūroje apie 20min. O iškepusius ir atvėsusius dar pabarstome cukraus pudra [kepykloje man sakydavo padulkink cukraus pudros] :) Skanių jabalių!

11 komentarų:

  1. Rodos kažkas man panorėjus įdėjo receptą - praeitą savaitę taip skaniai valgėm kambairokės pirktinį kapotos tešlos pyragą, o čia sau panosėj ir receptas ;) dėkui - reikės išmėgint esant laisvam laikui :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manyčiau turėtų pranokt ir pyragą, nes bus made at home with love & dreams ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Čia jau nėra net ko ginčytis :) tiesiog ne visad yra laiko, tai tenka ir ne pačios gaminius valgyti...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ech... kad padovanotų kas nors kruopelę laiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. tiesiog dievinu tokius ir visokius panasius sulankstytus/susuktus pyragelius su obuoliais...mmm ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na šie sausainiukai tikrai verti nuodėmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Taip, 40g., tiesiog išplakamas kiaušinis ir reikiami gramai nupilami, kas lieka, galima panaudot patepant viršų.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Siandien issikepiau siu sausainuku,super! Baigiam su vyru visus suvalgyti.

    AtsakytiPanaikinti