2010 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Aš noriu šventę švęst! Širdeliniai blynai :]

Blynais kvepiantys namai... dažnai laiptinėje praeidama negaliu neužuosti puikių kvapų iš kaiminystės, tuo labiau kai tai būna blynai :) Vasario 16-ąją blynai čirškėjo daugelio žmogeliukų keptuvėse ir ne veltui, juk Užgavėnės, kaip sakant ši didi šventė neaplenkė ir mūsų namų, abi su mama plušėjome prie keptuvių. Aš išbandžiau vokišką receptą, kuris kaip pirmą kartą pavyko puikiai, bet juk su blynais kitaip ir būt negali! Truputėlį nuklystant nuo blynų ir daugiau užsikabliuojant už Germany temos, tai man kažkaip iš vaikystės užsilikęs vokiško šokolado su mėtomis skonis :) prisimenu kaip fantastiška būdavo važiuot pas senelius per šventes žinant, kad ten bus daugybė tokių skanumynų. Ko daugiau vaikams reikia... Taigi taigi šiandien tokį elementarų atradimą apturėjau :) jau senokai perku "Syrup de Methes" ir gerdavau mėtinę moką, kada tik panorėdavau... Chi... o va šiandien išbandžiau kakavą su šiuo sirupėliu ir skonis, skonis toks, kad dar dabar jį jaučiu :) pakvipo vaikyste...

Ir štai ko gi mums prireiks šiems gražuoliams:
 30g. minkšto sviesto
žiupsnelis druskos
50g. cukraus
2 kiaušiniai
80g. miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių 
vanilinio cukraus 
100ml. pieno 
1 citrinos žievelės geltonosios dalies 

Ištirpiname sviestą ir kai atvės išplakame kartu su druska, cukrumi ir kiaušiniais. Miltus kartu su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi sumaišome su pienu, kol nelieka gumuliukų. Tada viską kartu permaišyti ir palikti 10 min. "pailsėti".
Man ganėtinai keistai atrodė, kad reikia sumaišyti miltus su pienu, o tik po to įmaišyti kiaušinius, bet naujovės yra labai gerai, todėl kai ištraukiau pirmą blyną, o tada ir antrą ir trečią ir jie visi buvo gražūs, neprilipę, neperkepę, gardžiai kvepiantys Good Good!
Nuotraukų herojai >>>blynai<<< pasipuošę chokoladu, apelsinų džemu, kiti - cukraus pudra ir raudonųjų serbentų drebučiais :) apšnekant drebučius tai yra taip nuostabu, kad sumaišius 1 dalį raudonųjų serbentų sulčių ir 2 dalis cukraus gauni štai tokią drebutinę masę be tirštiklių, konservantų ir kitokių E [fe] atstovų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą