2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

RUDENIŠKAS SLYVŲ PYRAGAS. SENA PRADŽIA.



Nusprendžiau. NuO šiol būnu čia.
Gaminu čia.
Nuo šiol.
Čia.
Startas kitkam.
Kitokiam.
Šviesiam.
Rytojui.

Koks susipažinimas/pasirodymas be pyrago. Taigi, slyvukių pyragas.
Gardus, gardus. Sviestinė tešla su maloniu citrinų prieskoniu, šiek tiek rūgštokos slyvos ir vos juntamas karamelės ir migdolų prieskonis.


Receptas:

1 V.š kamb.temperatūros sviesto ( skardai ištepti )
2 1/4 miltų
1 a.š kepimo miltelių
1 a.š jūros druskos
vienos citrinos žievelė
1 puod. cukraus

175 g. sviesto
3 kiaušiniai
1 v.š vanilino
2 1/2 puod. pjaustytų slyvų
1/2 citrinos sulčių
1-2 v.š cukraus
1 v.š rudojo cukraus
kapotų migdolų pabarstymui

Sumaišom miltus, druską, kepimo miltelius ir tarkuotą citrinos žievelę atskirame dubenyje.
Mediniu šaukštu ar maišytuvu gerai sutriname sviestą su cukrumi. Maišant, sudedame vienas po kito kiaušinius ir įmaišome vaniliną.

Miltų mišinį dedame į sviesto mišinį. Minkome, kol gausime nesmarkiai prie pirštų limpančią tešlą (gali reikti pridėti miltų, nes man tešla gavosi per daug lipni. Tik neperdėkite per daug. )
Suformuokite rutulį ir padėkite 30min. į šaldytuvą.

Kol tešla šala, dėkite pjaustytas slyvas į dubenį ir sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C . 28cm. apvalią išardomą formą ištepti sviestu. Išimtą iš šaldytuvo tešlą padalyti pusiau ir viena dalimi išklojame skardą. Dedame ant viršaus slyvas, iš likusios tešlos formuojame rutuliukus ir apdėliojame ant slyvų, švelniai paspaudžiant.
Pabarstome ruduoju cukrumi ir kapotais migdolais.
Kepame 30 - 40min.






Recepto šaltinis www.bellaeats.com



2 komentarai: